O-I ontwerpt nieuwe glasverpakking voor Filliers Dry Gin 28

O-I ontwerpt nieuwe glasverpakking voor Filliers Dry Gin 28

Belgisch jenevermerk steekt traditionele gin in nieuw jasje

Schiedam - Owens-Illinois, Inc. (NYSE: OI), ‘s werelds grootste producent van glasverpakkingen, creëerde een nieuwe verpakking voor Filliers Dry Gin 28. Behalve de nieuwe bruine fles, produceert O-I ook het flintglas voor de andere exclusieve variëteiten van de gin. Filliers distribueert Filliers Dry Gin 28 in Europa (Benelux, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Portugal, Verenigd Koninkrijk), Rusland en Thailand. 

De Dry Gin 28, een naam die verwijst naar de 28 plantenextracten die erin verwerkt zijn, werd oorspronkelijk door Firmin Filliers ontwikkeld in 1928. Van dit distillaat bleef slechts een halve fles bewaard, maar dit was voor Filliers voldoende om deze Belgische premium gin opnieuw te produceren en op de markt te brengen. Omdat gin destijds werd gezien als een drank met medicinale werking, werd deze verkocht in een farmaceutische fles. Filliers wilde deze ambachtelijke gin terug op de markt brengen in een fles die veel weg heeft van de originele glasverpakking.

“O-I en Filliers werken al meer dan 20 jaar samen voor het ontwerp en de productie van glazen verpakkingen. Door onze jarenlange relatie zijn we uitstekend in staat om wensen te vertalen naar een nieuw design. Maar het zijn onze collega’s van New Product Development die met een geweldig voorstel kwamen. Het resultaat is een strakke fles met een ‘no label look’ die, mede door het etiket, erg sierlijk en statig oogt,” vertelt Patrick Waegemakers, segment manager beer, spirits and wine packaging bij O-I Benelux. “Doordat we bovendien het authentieke karakter bewaarden, valt de Dry Gin 28 echt op in het schap.”

Het nieuwe ontwerp bracht enkele technische uitdagingen met zich mee, zowel bij de productie van de drank als bij de glasverpakking. Zo moesten de platte bodem en rechte schouders behouden blijven. De mond van de fles werd een platte kop die wordt afgesloten met een kurk in plaats van een glazen stop zoals vroeger.

“Bij Filliers dragen we kwaliteit en traditie hoog in het vaandel. Niet alleen bij de productie van onze dranken, maar ook in de glasverpakking”, zegt gedelegeerd bestuurder Bernard Filliers. “Het authentieke karakter van de gin moest bewaard blijven. Maar de nieuwe fles diende wel een modern en onderscheidend imago te hebben op het schap.”  

Met deze gin speelt Filliers in op de toenemende populariteit van premium gin, zowel binnen als buiten Europa. “De huidige consument drinkt minder, maar betaalt graag meer voor een product dat iets meer te bieden heeft,” vult Bernard Filliers aan. “Deze fles weerspiegelt perfect de kwaliteiten van onze premium gin.”

De flessen van de Filliers Dry Gin 28 worden geproduceerd door O-I Duitsland. Voor de bruine flessen gebeurt dat in Rinteln, voor de witte in Holzminden.

Contacteer ons
Ilse Derijck Communications Consultant, Outsource Communications
Ilse Derijck Communications Consultant, Outsource Communications
Over O-I

Bij O-I Glass, Inc. (NYSE: OI) houden wij van glas, en we zijn er trots op dat we meer glas maken dan welke andere producent van glazen flessen en potten ter wereld dan ook. We tillen producten naar een hoger niveau door een duurzame verpakking te creëren die emoties oproept, merken in iconen te transformeren, en dagelijks boven onszelf uit te stijgen om zinvolle, magische momenten te creëren. We helpen voedings- en drankmerken zichzelf uit te drukken zodat ze een emotionele band met hun consumenten kunnen opbouwen. Ons wereldwijde hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten) en ons team van meer dan 27.500 medewerkers, werkzaam in 78 fabrieken verspreid over 23 landen, heeft in 2019 een omzet behaald van $6.7 miljard. We streven ernaar iets te maken ‘what matters’, om stap voor stap de wereld gezonder en mooier te maken. Ga voor meer informatie naar o-i.com.